• Sitemizi misafir olarak gezmektesiniz. Eğer üyemiz değilseniz, misafir olarak sitedeki bir çok aktiviteden faydalanamazsınız. Tüm aktivitelerimizden faydalanabilmek için ücretsiz olarak topluluğumuza dahil olabilir, gerek diğer üyeler ile gerekse İBYS entegratör firma yetkilileri ile sohbet edebilir, konular açabilir, mesajlar yazabilir, anketlere katılabilirsiniz. Kayıt işlemi hızlı, ücretsiz ve çok basittir. Lütfen kayıt bağlantısını tıklayınız.
  • İSGSİS www.isgsis.com Ocak 2019 dan beridir yeni bakanlık sunucularına eğitim verilerini sorunsuz aktarmaktadır. Bu listeye ürün adını yazdırmak isteyen firmalar lütfen https://www.ibyssorucevap.com/yardim/iletisim/ bölümünden site yönetimi ile iletişime geçsinler.
  • İBYS entragratör firma bildirim sistemi: Çevrim dışıdır. Bildirim açma sayfasına ulaşılamamaktadır.
  • İBYS sunucuları çevrim içidir.
  • Eğitim verisi gönderim durumu: Servisler çalışır durumdadır. Eğitim verileri gönderilebilmektedir.
  • E-reçete gönderim durumu: e-reçete sistemi çevrimiçi durumda ve çalışmaktadır.
  • Tehlike kaynak bildirim durumu: Risk değerlendirmesine bağlı olarak bildirimi yapılacak tehlike kaynaklarının bildirim web servisleri ve metotları henüz bakanlık tarafında oluşturulmadığı için İSG yazılımları içinden tehlike kaynağı bildirimi yapılmamaktadır an itibarı ile.
  • Muayene detay bildirim durumu: İş yeri sağlık gözetimi kapsamında çalışan sağlığı çalışmalarından olan çalışan muayenelerinin detay bildirimi yapılacak web servisleri ve metotları henüz bakanlık tarafında oluşturulmadığı için İSG yazılımları içinden muayene detay bildirimi yapılmamaktadır an itibarı ile.
  • Olay bildirim durumu: İş güvenliği kapsamında olay bildirimlerinin detay aktarımı yapılacak web servisleri ve metotları henüz bakanlık tarafında oluşturulmadığı için İSG yazılımları içinden olay bildirimleri detayları aktarımı yapılmamaktadır an itibarı ile.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Hakkında

İş sağlığı ve güvenliği bilgi yönetim sistemi usul ve esasları ile ilgili bilgiler 2018/1 sayılı genelgede belirtilmiştir.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bir kaç yıldır iş yerlerine ait iş sağlığı ve güvenliği bilgilerini tek bir kaynakta depolamak istediği biliniyordu. Bunun ilk adımı olarak İSG-Katip sistemini gösterebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri yani iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimlerinin, iş yerleri ile yaptığı sözleşmeler elektronik ortamda düzenlenip takip ediliyordu.

Güvendesin Türkiye

mahmut

Yeni üye
@ayhan sertdemir,
İş sağlığı ve güvenliği bilgi yönetim sistemi usul ve esasları ile ilgili bilgiler 2018/1 sayılı genelgede belirtilmiştir.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bir kaç yıldır iş yerlerine ait iş sağlığı ve güvenliği bilgilerini tek bir kaynakta depolamak istediği biliniyordu. Bunun ilk adımı olarak İSG-Katip sistemini gösterebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri yani iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimlerinin, iş yerleri ile yaptığı sözleşmeler elektronik ortamda düzenlenip takip ediliyordu.

takip ediyorum ve aynen öyle doğru

Güvendesin Türkiye
İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki tüm bilgi ve faaliyetlerinin toplandığı ve değerlendirildiği merkezi bir sistem olarak tanımlanabilir. Bu sistemin amacı iş yeri denetimlerinin anlık olarak yapılabilmesine olanak sunmaktır.

Güvendesin Türkiye

Murat Bayık

Administrator
Site yetkilisi
Merhaba Ayhan Bey,
İBYS ile an itibarı ile iş yeri denetimi yapılmamaktadır. İlerleyen süreçte İBYS içerisinde veya bakanlığın diğer uygulamaları içerisinde denetim mekanizması kurgulanır ise denetleme olabilir. Şu an sadece İSG eğitimlerinin verileri gitmekte. Sistem henüz çok genç, eğitim web servisinde bile çok eksikler var. İnşallah adım adım daha iyi olacak.
Saygılarımızla

Güvendesin Türkiye