Hem iyi hem kötü. Ama bizim açımızdan iyi, sadece tarayıcı masrafımız çıktı ilave olarak.
Mevcut sisteme göre evrakları hangi yazılım ile yüklüyorsanız evraklar o yazılım içerisinde duruyor. Yani bakanlık kendi çekmediği sürece evraklarımıza erişmiyor, sadece istenen evrakın yüklü olup olmadığını biliyor o kadar. İşte bu sebeple aldığınız yazılımı değiştirirseniz eski yüklenenleri Bakanlık üzerinden yeni yazılımınıza çekemiyorsunuz. Tekrar yüklemeniz lazım. Ha bu arada eski sistemimdeki evraklar nooldu? onlar eski yazılımcınızın insafında bekliyor. Kısaca YEDEK ALIN MUTLAKA.
Peki bakanlık ne yapacak bu sistemle?
Öncelikle oturduğu yerden kim ne yapmış iş güvenliği için onu doğrudan görecek. Bu sayede kimin ne ve ne kadar eksiği var direk müdahale edebilecek.
Diyecek ki "Denetim mi lazım? Bakalım sistemde en çok kimin ana evraklar konusunda eksiği var, oradan başlayalım" diyecek. Bu güzel tarafı.
Ama bir diğer konu da "Ceza mı yazacağız? Bakalım sistemde en çok kimin ana evraklar konusunda eksiği var, onlara bi uyarı yazısı/maili atalım, süre verelim, o sürenin sonunda tekrar bakalım sistemden, hala yok mu evrak? postalayalım cezayı" diyecek. Bu da iyimser kötü tarafı.
Kötümser bakarsak "Ceza mı yazacağız? Bakalım sistemde en çok kimin ana evraklar konusunda eksiği var, onlara direk gönderin cezayı"
Hadi bakalım hayırlısı.
iş güvenliği sistemi sadece doküman ayağından ibaret değil sanki... bakanlık oturduğu yerden dokümanları tam olanları hadi denetlemeyeyim derse çok yanılır. size 1 saat içinde 10'larca firmanın doküman eksikliğini tamamlayabilir ve elektronik ortama atabilirim. geçmişe dönükte. bu benim firmalarımın iş güvenliği ve iş sağlığı açısından denetlenmemesine gerek yok anlamına gelmez. bu sistem ne işe yaradı söyleyeyim bakanlıkta istihdam sayısı arttırılması gerekirken bakanlığın yapacağı işleri emekçi uzman arkadaşlar yapacak. gelsin bakanlık sahaya.. denetlesin. masa başında olmuyor bu işler.... bu sistem ne işe yaradı söyleyeyim yazılım şirketleri paraya para demeyecek... umarım ben utanırım.. bu sistem çalışmaz ve yazılım şirketleri ile yaptığımız anlaşmalar gereği ödediğimiz tonlarca paradan olmayız.
Merhaba
ben bir yazılım kullanıyorum 01.01.2018 e kadar geriye dönük 2018 yılında verdiğim eğitimleri sisteme kayıtlarını yaptım yarı eğitimi de e imza ile gönderimlerini bakanlığa yaptım ama 1 haftadır hiç bir şey gönderemiyorum firma bakanlık alt yapı güncellemesi yaptığını o yüzden gönderimlerde hata olabileceğini söylüyor , zaten gönderebildiklerimi de çok yavaş gönderdi sistem , çok sağlıklı bir alt yapı kurmuş bakanlık 1 hafta dayanamadı şaşırdım mı tabi ki hayır
bekliyorum sistemin düzelmesini , umarım yardımcı olmuşumdur